Måleapparat til brydningsforholdet i væsker | Refraktometer
15809
post-template-default,single,single-post,postid-15809,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Lær mere om anvendelse af et refraktometer

Refraktometer

Lær mere om anvendelse af et refraktometer

Man må altså bare indrømme, at man ikke kan vide alt om alting. Det er ganske enkelt bare ikke muligt. Blandt andet indenfor industrien, så vil der være mange termer og apparater, som ikke vil være en del af ens daglige ordforråd. Heri er der blandt andet et refraktometer

Hvad er et refraktometer?

Det er de færreste, som ved hvad et refraktometer er, og hvordan det bruges. Hvis man skal pille det ned til at se på det meget objektivt, så er det et måleapparat. Når man anvender refraktomerters, så er det til optisk måling, som anvendes til at måle brydningsindekset på forskellige væsker. Heri findes der selvfølgelig mange forskelle apparater. Afhængig af anvendelsessituationen og væskerne, så vil der både tilbydes stationære og håndholdte. Ligeledes vil der være digitale og mekaniske refraktometers til rådighed på markedet.

 

Fælles for de mange forskellige apparater er, at de arbejder med lysets brydningsindeks og måling i væsker. Dertil vil der selvfølgelig være mange forskellige måder at fortolke det og anvende denne evne.

Anvendelsen af refraktometer

Det er meget forskelligt, hvad man anvender et refraktometer til. Det kan være alt lige fra måling af sukkerindhold i både frugt og malt. Ligesåvel som det kan anvendes til målingen af syreindholdet i et batteri.

 

Det anvendes i høj grad også indenfor industrien, hvor man specielt laver proces overvågning og kontrol. Der behøves ikke en særlig stor mængde væske, når man skal lave en måling med et refraktometer. Selvfølgelig vil der i industrien være et større behov for væske for at få et mere præcis og pålideligt svar.

Forskellige apparater

Indenfor industrien vil der også være et bredt sortiment af apparater, som kan gøre arbejdet for en. Blandt er det følgende modeller

 

  • Kompakt Proces Refraktometer PR-23-GC
  • Probe Proces Refraktometer PR-23-GP
  • Raffinaderi Probe Refrakometer PR-23-RP

 

De er alle med til at give en pålidelig og real tidsmåling. Netop dette er med til at skabe den bedst grobund for overvågning og kontrol. Her vil alt være meget tilgængeligt og let overskueligt til anvendelse fremadrettet. Det vil dog klart anbefales, hvis man søger rådgivning fra professionelle, når man skal ud og investere i et refraktometer.

No Comments

Post A Comment