Grotelt | Opnå de bedste forhold til dyrkning af medicinsk cannabis
15634
post-template-default,single,single-post,postid-15634,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Et grotelt giver optimale forhold til dyrkning af medicinsk cannabis

Et grotelt giver optimale forhold til dyrkning af medicinsk cannabis

Hvad er cannabis?

Cannabis er en plante, der stammer fra Centralasien, men som også dyrkes i Afrika, Sydamerika og Nordamerika. I Danmark forekommer planten forvildet. Man har kendt til planten siden oldtiden, og den er siden da blevet dyret til forskellige formål. Den dyrkes bl.a. for sine fibre, sin olie som kommer fra frøene og sin harpiks, der har en euforiserende virkning. Derudover kan plantestænglerne anvendes til fremstilling af:

  • Klædestoffer
  • Reb
  • Sække
  • Papir
  • Garn
  • Sejlduge

I gamle dage dyrkede man i Danmark cannabis, for at lave sejlduge til de store sejlskibe, men også til gårdenes egen forsyning. I mange kulturer er hashrygning en del af hverdagen. Dette er eksempelvis tilfældet flere steder i Asien og Nordafrika. I andre lande, som eksempelvis Danmark, er der et lovforbud omkring hashrygning. Der er dog stadig mange danskere, som ryger hash på trods af forbuddet.

I dag er cannabis mest kendt for den harpiks, som de blomstrende toppe på planten udskiller. Disse indeholder THC og CDB, og har derfor en euforiserende effekt. Hvis man ryger hash over længere tid kan det føre til en toleranceudvikling og afhængighed. Der er dog ikke tale om en fysisk afhængighed, men derimod en psykisk, hvilket i nogle tilfælde kan være lige så slemt.

Siden slutningen af 1990’erne har man anvende cannabis til medicinske formål. Dette har eksempelvis været ved behandling af smerter og muskelkramper i forbindelse med dissemineret sklerose. Derudover har det for nogle haft haft en positiv indvirkning på den kvalme, der kan forekomme ved kemoterapi. Det er blevet brugt af privatpersoner til mange forskellige former for smertebehandling, men det er endnu ikke dokumenteret, at det har en medicinsk virkning.

Hvordan dyrkes cannabis?

Cannabisplanten kan som sagt anvendes til mange forskellige formål, men i og med der findes forskellige sorter, er det vigtigt at finde de frø, der passer til ens formål. Hvis man tager udgangspunkt i, at man gerne vil dyrke cannabis som medicin, skal man have fat i nogle frø, der er forædlet til at kunne indeholde mange cannabinoider.

Cannabisplanten har to stadier. Det første stadie er et vegetativt stadie, hvor planten bare gror og gror. Dette stadie er efterfulgt at blomstringsstadiet, hvor planten koncentrerer sig om at lave blomster i alle topskuddene. Det er her de fleste cannabinoider findes, og det er disse blomsterstande som kaldes for pot. For at kunne give planterne de bedste forhold, skal man have det rette udstyr. Når det kommer til gro udstyr til medicinsk cannabis er der meget at vælge imellem. Har man aldrig prøvet at dyrke cannabis før, bør man derfor undersøge de forskellige former for udstyr grundigt.

Blomstringsstadiet er for de fleste planters vedkommende styret af natten, derfor er det essentielt at man eksempelvis har et grotelt, der kan sikre det rigtige klime. Grotelte findes i mange forskellige afskygninger og kan variere i både størrelse og form. Et grotelt er med til at udelukke alle former for luftgener og lysudslip, så ens planter er sikret de bedst mulige vilkår til at gro i. Det er muligt at designe sit helt eget grotelt, så det passer perfekt ind i ens hjem.

No Comments

Post A Comment