Dyreskue | Til alle dem med en kærlighed til dyr → Læs mere her
15625
post-template-default,single,single-post,postid-15625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Dyreskue til dig, der er vild med dyr

Dyreskue til dig, der er vild med dyr

Hvad er et dyreskue?

dyreskue fremviser man husdyr og særligt dyr fra landbruget offentligt. Der uddeles præmier til de dyr, der bliver bedst bedømt. Dyrene bedømmes efter race og i nogle tilfælde alder. Som opdrætter af et husdyr er det vigtigt at deltage i dyreskuer, da dette gør dyret mere værd. Dyreskuer fungerer nemlig også som en handelsplads, hvor man kan handle med dyr, maskiner og andre småting. Der afholdes både lokale, regionale og nationale dyreskuer omkring en gang om året.

Elementer på et dyreskue

På det dyreskue er der tre primære elementer. Det er:

 • Udstillinger
 • Underholdning
 • Børnedyreskuer

Det primære element er naturligvis udstillingen af dyr. Først og fremmest udstilles de mest betydningsfulde dyr så som heste, kødkvæg, mælkekvæg, får og geder. Der udstilles dog også kaniner, høns, fugle i varierende omfang. Nogle dyreskuer udstiller også kæledyr som eksempelvis hunde og katte, men det er ikke alle steder, at dette er en mulighed.

En stor og vigtig del af udstillingsarealerne bruges til at udstille:

 • Landbrugsmaskiner
 • Skovbrugsmaskiner
 • Traktorer
 • Transportmidler
 • Fødevarer

De forskellige dyreskuer omfatter forskellige temaer. Derfor vil der ofte være boder, der sæler forskellige varer, som er relevante ift. det pågældende tema. Som underholdning for publikum er der ofte en række forskellige arrangementer. Her er der eksempelvis tale om hesteshows, traktortræk, et tivoli og forskellige konkurrencer. Man kan dermed finde varierende underholdning, der passer til både voksne og børn.

Hvordan udstiller man som barn på et dyreskue?

Er man en børnefamilie, kan man med fordel tage til en børnedyreskue, hvor dyreskuet primært retter sig mod børn. Bedømmelsen af dyrene på de forskellige udstillinger er ikke helt lige så hård her, men der bliver i stedet fokuseret på, om børnene kender deres kæledyr og ved noget om, hvordan de skal passes. Kommer man på et rigtig stort dyreskue, er der ofte en børneafdeling, hvor børn kan udstille deres dyr. Hvis ikke man er opvokset på en gård eller med kæledyr i hjemmet, kan det som barn godt være svært at vurdere, hvordan de forskellige dyr skal passes og behandles.

 

Hvis man har et barn, der viser stor interesse for dyr og deres velbefindende, men man bor i en storby, hvor mulighederne for at holde dyr er begrænsede, kan man med fordel tilbyde barnet at gå på dyreskole. Dyreskoler er for unge mellem 8-15 år, der interesserer sig for dyr. Det er ikke en krav, at barnet har sit eget dyr, bare det er vild med dyr. Formålet med en dyreskole for børn er:

 • At få indsigt i dyrenes verden
 • At få gode vaner sammen med dyr
 • At lære at passe og pleje danske landbrugsdyr og små hobbydyr
 • At få viden om dyrenes adfærd og behov
 • At lære om dyrenes adfærd, når dyrene er sammen med andre dyr

Undervisningen og de forskellige øvelser styrker barnets kendskab til dyr og deres omgang med dem. Dette kan være en god øvelse til barnet, hvis man som forældre overvejer at skulle anskaffe sig et kæledyr i hjemmet. På den måde har barnet noget erfaring med at omgås forskellige dyr, og er i stand til at afkode dyrenes reaktioner.

No Comments

Post A Comment